Zamówienie tymczasowej podróży do Niemiec pracownika polskiej firmy na podstawie VAN DER ELST VIZA

Rzecz w Niemczech dla człowieka z Ukrainy z polskiej marki na platformie VAN DER ELST VIZA

Praca

Czy pracownicy ukraińscy z Własny są szansę legalnej książce w terenach Unii Europejskiej przez Polskę? Wiele osób ma takie pytanie, że łatwiej jest ubiegać się o naszą wizę niż o wizę innego świecie z Grupie Europejskiej.

Działalność w Niemczech dla pracownika z Ukrainy z polskiej spółki na podstawie VAN DER ELST VIZA

 

Zamówienie tymczasowej wycieczki do Niemiec pracownika własnej spółki na podstawie VAN DER ELST VIZA

Zgodnie z pełną zasadą wiza do służby w dowolnym kraju UE nie daje oferty książce w żadnej spośród nich. Świadczy to, że jeżeli otrzymasz polską wizę do roli i nie będziesz postępował w Polsce, będzie wtedy naruszeniem prawa. Tak to, razem z naszą wizą roboczą, można odwiedzić inne kraje UE, jednak taka wiza nie daje prawa do oficjalnego stanowiska w drugich krajach UE. Tak dlatego polskie prawo nie zezwala na zaangażowanie w Niemczech w planu uzyskania wizy roboczej do Polski. To stanowi, po otwarciu własnej wizy roboczej, powinieneś funkcjonować w Polsce.

Van der Elst Viza sięga 1994 roku. Zatem przedsiębiorstwa z samego państwa UE są obowiązek kierować naszych pracowników do kolejnych krajów w klubu z koniecznością produkcji. Należy mieć, iż nie całe kraje UE używają tę propozycję. Na dowód Niemcy, Austria, Francja, Belgia i Holandia pogodziły się z ułomnością i dały takie wizy, a Włochy, Grecja, Luksemburg – nie.

Zamówienie tymczasowej wycieczki do Niemiec pracownika własnej spółki na podstawie VAN DER ELST VIZA
Zamówienie tymczasowej wycieczki do Niemiec pracownika własnej spółki na podstawie VAN DER ELST VIZA

Własna firma, w której tworzy obywatel Ukrainy, zatrudnia zatrudnionego na wycieczka służbową (do rzeczy / oferowania usług). Należy zauważyć, że proste delegowanie pracownika przez własną firmę do Niemiec nie podlega procedurze Van der Elst. Gość jest przekazywany do pisania danej rzeczy w Niemczech (konieczność produkcji). Termin, na jaki potrafi zostać oddelegowany, nie może występować 3 miesięcy.

Ponieważ polska wiza może stanowić wysoka: – przez 180 dni (na podstawie rejestracji przez pracodawcę wniosku o zatrudnienie osoby); – od 1 roku do 3 lat (zezwolenie na rzecz wydane przez Terytorium Województwa), widać, że po otrzymaniu sześciomiesięcznej polskiej wizy służbowej (wydawanej raz w roku) w obiekcie odbycia podróży służbowej do Niemiec w przeciągu roku, będzie można tylko 3 miesiące.

Głównym warunkiem takiej wyprawy jest porozumienie między naszą spółką a jednostką w Niemczech. Aby przeprowadzić taką podróż służbową, człowiek musi wziąć dodatkową wizę – „Van der Elst Visa”.

Po otrzymaniu wizy Van der Elst, musisz zwrócić wniosek do biura wizowego Ambasady Niemiec w Warszawie, które jest Departamentem przyjmującym wnioski o wizę z pełnej Polski.

Aby zdobyć dodatkową wizę, „Van der Elst Visa” jest przymuszona do przedłożenia dokumentów, wśród których istotne są: zezwolenie na rolę w Polsce, karta ubezpieczenia od następstw nieszczęśliwych wypadków medycznych, umowa między firmami polskimi oraz niemieckimi, pisemne potwierdzenie harmonizacji warunków pracy między niemiecką firmą i kierowany człowiek i właśni.

Należy też zauważyć, że ambasada zastrzega sobie należeć do żądania dodatkowych dokumentów.

źródło artykułu: Praca w Niemczech dla pracownika z Ukrainy VAN DER ELST VIZA

Podziel się swoją opinią

avatar
  Subscribe  
Powiadom o